LV RU
Jaunumi


Galerija

» Kravas auto »

Pārsteidzoši, bet chiptuning kravas automašīnām šobrīd Eiropā ir tikpat populārs kā šāds pakalpojums vieglajiem auto. Kravas auto chiptuning tiek iedalīts divās lielās daļās – performance tuning, kas uzlabo jaudu un griezes momentu, un eco tuning, kura mērķis ir samazināt degvielas patēriņu. Performance tuning pārsvarā izvēlas tām kravas automašīnām, kuras vai nu rūpnīcas izpildījumā ir ar nepietiekošu jaudu un griezes momentu, vai arī ja tās tiek ekspluatētas lielās slodzēs (meža tehnika, smagu kravu pārvadāšana utt). Eco tuning pārsvarā izvēlas starptautiskie kravu pārvadātāji, jo degvielas patēriņa samazinājums ir iespaidīgs – līdz pat 10 procentiem!

Kas ir chiptuning?
Ar chiptuning palīdzību tiek optimizēta tehnikas dzinēja vadības bloka programmatūra. Tiek izmainīti vairāki dzinēja darbības parametri – degvielas iesmidzināšanas daudzums, moments, turbokompresora spiediens u.c.

Kāds ir chiptuning rezultāts?
Dzinējiem ar turbo kompresoru, jaudas un griezes momenta palielinājums ir no 15 līdz 35 procentiem. Pamatā tiek palielināts tieši dzinēja griezes moments. Tātad chiptuning ievērojami uzlabos automašīnas jaudas, kā arī griezes momenta parametrus. Izmantojot augstākus pārnesumus pie zemākiem dzinēja apgriezieniem, paralēli jaudas ieguvumam, tiks samazināts arī automašīnas degvielas patēriņš!

Vai tiešām – lielāka jauda un mazāks degvielas patēriņš?
Griezes momenta līknes uzlabojums ļauj vadītājam ikdienā braukt ar zemākiem dzinēja apgriezieniem, kā arī nodrošina vieglāku kravas vilkšanu kalnainos ceļa posmos. Tādēļ „ikdienas braukšanā” tiek panākts mazāks degvielas patēriņš.

Kādēļ chiptuning neveic pats kravas automašīnas izgatavotājs?
Ražotājs izgatavo tehniku globālajam tirgum. Tādējādi nepieciešams ievērot vairākus parametrus – piemēram, dzinēja izplūdes gāzu standartus, atšķirības gaisa temperatūrā, atmosfēras spiedienā, apdrošināšanas kategorijas utt. Tādēļ ražotājs allaž izvēlas „zelta vidusceļu”.

Vai chiptuning neietekmē dzinēja resursu?
Tas ir atkarīgs no tā, cik lielā mērā veiktas modifikācijas. Ja netiek pārsniegti saprātīgie limiti un lietotājs smago automašīnu izmanto „normālos” apstākļos, dzinēja resurss nesamazinās. Tomēr pirms veikt chiptuning, iesakām sazināties ar mums un izstāstīt visu par automašīnas darba apstākļiem.

Vai iespējams veikt chiptuning manam kravas auto?
Visticamāk, ka jā! Mūsu rīcībā ir visi nepieciešamie līdzekļi vairumam dzinēju . Tomēr lai pārliecinātos, vai Jūsu auto vadības blokam ir iespējams veikt programmatūras optimizāciju, vai neatrodat savu auto sarakstā, sazinieties ar mums pa e-pastu vai pa tālruni: 67462888, mēs labprāt Jums atbildēsim.

Kādēļ jāizvēlas CHIPTUNING.LV pakalpojumus?
Jo mēs esam vadošais šāda pakalpojuma sniedzējs kravas auto segmentā. Turklāt garantējam – ja neiegūsiet solīto rezultātu, mēs jums pilnībā atgriezīsim samaksāto naudu, kā arī uzstādīsim oriģinālo programmu. Kravas automašīnu chiptuning jomā sadarbojamies ar austriešu uzņēmumu AllCarTuning, par kuru paveikto varat apskatīt šeit.